بازار آهن شادآباد، بهاران یک، ساختمان پارس نمونه، پلاک16

تیرآهن لانه زنبوری

قیمت روز تیرآهن لانه زنبوری Honeycomb beam

نام کالااستانداردواحدبرندقیمت (تومان)
تیرآهن لانه زنبوری ۱۸         CPEشاخهذوب آهن اصفهان۶,۸۶۳,۶۴۰
تیرآهن لانه زنبوری ۲۲         CPEشاخهذوب آهن اصفهان۱۰,۴۵۴,۵۵۰
تیرآهن لانه زنبوری ۲۰         CPEشاخهذوب آهن اصفهان۹,۲۷۲,۷۳۰
تیرآهن لانه زنبوری ۱۶         CPEشاخهذوب آهن اصفهان۵,۹۰۹,۰۹۰
تیرآهن لانه زنبوری ۱۴  CPEشاخهذوب آهن اصفهان۵,۰۰۰,۰۰۰

قیمت تیرآهن لانه زنبوری

قیمت تیرآهن لانه زنبوری امروز هر شاخه ۱۰۲,۵۲۰,۰۰۰ ریال می باشد.خرید با فاکتور رسمی انجام می شود.

قیمت تیرآهن لانه زنبوری ۱۴

امروز در بازار، قیمت تیرآهن لانه زنبوری ۱۴ را می‌توانید با مبلغ ۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان پیدا کنید. لطفاً توجه داشته باشید که قیمت‌ها ممکن است به دلیل شرایط بازار و عوامل مختلف تغییر کند. برای اطلاعات بیشتر و آخرین به روزرسانی‌ها، با ما تماس بگیرید یا سایت ما را بازدید کنید.

قیمت تیرآهن وزن تیرآهن لانه زنبوری ۱۶

امروز در بازار ایران، قیمت تیرآهن لانه زنبوری ۱۶ به مبلغ ۶۳۲۰۰۰۰ تومان رسیده است. این قیمت نشان‌دهنده تغییرات جدید در بازار و ارزیابی‌های روزانه است.لطفا توجه داشته باشید که این قیمت ممکن است بر اساس شرایط فعلی بازار تغییر کند و بهتر است ما را به صورت دوره‌ای برای به‌روزرسانی قیمت‌ها مراجعه کنید.

قیمت تیرآهن لانه زنبوری ۱۸

قیمت تیرآهن لانه زنبوری ۱۸ در بازار به ۶,۰۱۰,۰۰۰ تومان رسیده است. لطفا توجه داشته باشید که این قیمت ممکن است بر اساس شرایط بازار و عوامل دیگر تغییر کند. برای اطلاعات بیشتر و به‌روزرسانی قیمت‌ها، لطفا با ما تماس بگیرید یا سایت ما را مراجعه کنید.

تیرآهن لانه زنبوری به عنوان یکی از نمونه‌های برجسته در زمینه طراحی ساختاری است که از مفاهیم طبیعی الهام گرفته است. این سازه‌ها با استفاده از الگوی سلول شش ضلعی، به طور قابل توجهی عملکرد و کارایی خود را بهبود می‌بخشند. طراحی مکانیکی این سازه‌ها به گونه‌ای است که بارها را به طور یکنواخت در سراسر سازه توزیع کرده و تنش‌های درونی را به حداقل می‌رساند.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد تیرآهن لانه زنبوری، استحکام بالا و وزن کم آن است. این سازه‌ها با استفاده از موادی همچون فولاد، به صورتی کارآمد و سبک طراحی می‌شوند که به کاهش هزینه‌ها و افزایش عملکرد کلی سازه کمک می‌کند. از این رو، تیرآهن لانه زنبوری به عنوان یک گزینه محبوب در صنعت مهندسی عمران و ساختمانی محسوب می‌شود.

با پیشرفت تکنولوژی و نرم‌افزارهای مهندسی، امکان بهینه‌سازی و شبیه‌سازی دقیق‌تر این سازه‌ها افزایش یافته است. استفاده از مدل‌سازی سه‌بعدی و شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای، امکان بهبود عملکرد و استحکام سازه‌های لانه زنبوری را فراهم می‌کند. این نقطه می‌تواند در بهبود عملکرد و ایمنی سازه‌ها تأثیرگذار باشد و سازه‌ها را در مقابل نیروهای خارجی مانند زلزله و باد سخت تقویت کند.

منظوراز تیرآهن لانه زنبور چیست؟

علت نامگذاری تیرآهن لانه زنبوری شکل گیری این تیرها پس ازعملیات بریدن, دوباره جوش دادن و تکمیل پروفیل است. این گونه تیرها در طول خود دارای حفره های توخالی در جان هستند که به لانه زنبور شبیه است. به همین سبب به این گونه تیرها لانه زنبوری می گویند. هدف از ساخت تیرهای لانه زنبوری این است که تیر بتواند ممان خمشی بیشتری را با خیز نسبتاً کم  همچنین وزن کمتر در مقایسه با تیر نورد شده مشابه  تحمل کند. تیرآهن هاش یکی دیگر از تیرآهن هایی است که در ساختمان سازی استفاده میشود

 کاربرد تیرآهن لانه زنبوری

معایب و ضعف‌های ساختمان‌های فولادی با توجه به نحوه طراحی و اجرای آنها در پی‌ها، ستون‌ها، تیرها‌، اتصالات تیرها به ستون‌ها، اتصال تیر به تیر اصلی‌، سیستم باربر جانبی، اعضای مهاربندی، اتصالات باد بندها‌، سیستم دیافراگم، کف دیوارها و تیغه‌های داخلی و راه پله‌ها است. تیرها د‌ر اکثر موارد از تیرهای لانه زنبوری در ساختمان‌های فولادی استفاده می‌شود. مشکل متداول دیگر در تیرهای ساختمان های فولادی طول نامناسب آنها است. رواداری ها مجاز در انتهای تیر و در محل اتصال به ستون معمولاً حدود ۱ سانتیمتر است. اما در خیلی از ساختمان ها به علت ضعف کیفیت اجرایی این فاصله حتی به ۵ سانتیمتر می رسد. که خروج از محوریت زیاد و در نتیجه لنگز خمشی بزرگی را به نبشی نشیمن زیر تیر اعمال می نماید.

این تیرها در مقابل برش ضعیف هستند و در محل اعمال بارهای متمرکز مثل دو انتهای تیر بایستی جان را با‌ ورق تقویتی پر نمود. لیکن با توجه به ایجاد نیروی برشی در تمام طول تیر‌ها در سیستم قاب خمشی کاربرد تیرهای لانه زنبوری برای ساختمان‌های فلزی در مناطق زلزله خیز در راستای بدون بادبند مناسب نیست. خیلی از تیرها در سیستم قاب صلب از مقاطع زوج با ورق‌های تقویتی بال‌ها در دو انتها تشکیل می‌شود. منتها این ورق‌ها با جوش منقطع و معمولاً با ساق ضعیف به بال‌های تیر وصل می‌شوند. از آنجا که نیروهای کششی بزرگی در بال‌ها ناشی‌ از خمش تیر در دو انتهای تیر توسط این ورق‌ها بایستی به ستون منتقل شوند. در طول و بعد جوش این ناحیه دقت خاصی نیاز است و غالباً ورق‌های تقویتی بال‌ها باید به صورت ممتد به بال‌ها جوش شوند.

مشکل متداول دیگر در تیرهای ساختمان‌های فولادی طول نامناسب آنها است. رواداری‌ها مجاز در انتهای تیر و در محل اتصال به ستون معمولاً حدود ۱ سانتیمتر است. اما در خیلی از ساختمان‌ها به علت ضعف کیفیت اجرایی این فاصله حتی به ۵ سانتیمتر می‌رسد. که خروج از محوریت زیاد و در نتیجه لنگز خمشی بزرگی را به نبشی نشیمن زیر تیر اعمال می‌نماید.

فاصله‌ها باید در حد مجاز باقی بماند و در صورت لزوم در خواست تغییر تیر یا حداقل از نشیمن تقویت شده (در صورتی که رواداری چندان از مقدار مجاز تجاوز نکرده باشد) استفاده بنمایند.

از ویژگی های  تیرآهن لانه زنبوری

  • مقرون‌ به‌ صرفه و کاملا اقتصادی
    • تحمل بار بالا
    • مقاومت بیشتر
    • افزایش استحکام و مقاومت بدون بار اضافه
    • افزایش بار خمشی
    • کاربردهای متنوع در انواع صنایع به ویژه پل سازی، حمل و نقل، عمران و …

مزایا تیرآهن لانه زنبوری

  • با تبدیل تیرآهن معمولی به تیراهن لانه زنبوری , مدول مقطع و ممان اینرسی مقطع تیر افزایش می یابد. مقاومت خمشی تیر نیز افزوده می شود. در نتیجه تیری با ارتفاع بیشتر , قوی تیر و هم وزن تیر اصلی حاصل می شود.
  • با کم شدن وزن مصالح و سبک بودن تیر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر خواهد بود.
  • از فضاهای ایجاد شده (حفره ها) در جان تیر می توان لوله های تاسیساتی و برق را عبور داد.
  • در ساختن تیر لانه زنبوری, منجر به افزایش ارتفاع تیر می شود. باید استاندارد کاملاً رعایت شود. در غیر این صورت خطر خراب شدن تیر زیر بار وارده شده حتمی است.
  • بیشترین مزیت تیرهای لانه زنبوری که در حقیقت مقطعی غیر فشرده است, در مقایسه با سایر مقاطع استاندارد (فشرده), ایجاد ممان اینرسی نسبتاً خوب آن حول محور قوی تیر (X) است که به سبب ایجاد فاصله بال ها از محور خنثی و افزایش ارتفاع تیر است. بنابراین مقاومت خمشی تیر افزایش یافته , همچنین سختی آن نیز بیشتر می شود.
  • از آنجایی که جان این گونه تیرها در قسمت های توخالی است, در نتیجه باعث خواهد شد که وزن سازه به میزان قابل توجهی کم شود. در اثر کاهش وزن سازه, مولفه های نیروی زلزله که ارتباط مستقیم با وزن سازه دارد نیز کم می شوند. در نتیجه ساختمان ایمن تر خواهد بود و عملکرد مناسب تری را توام با انعطاف پذیر بیشتر در بر خواهد داشت.
  • حتی این کاهش وزن در تیرها, باعث کاهش وزن مرده ساختمان خواهد شد. در نتیجه آن , بار کمتری به عناصر اصلی سازه, خصوصاً ستون ها وارد خواهد شد.
  • از سوی دیگر بهینه ترین وضعیت در طراحی سازه ها, اقتصادی بودن آن است که در تیر شبکه به دلیل آن که مقطع هر تیر به صورت زاویه دار (زیگ زاگ), توسط دستگاه برش بریده می شود, با جابجایی دو قسمت آن, نسبت به هم, تیر به صورت لانه زنبوری در خواهد آمد.
  • صرفه جویی نسبی در مصرف فولاد صورت خواهد گرفت. از لحاظ تاسیسات ساختمان نیز , این گونه تیرها مورد استقبال قرار می گیرند. زیرا که می توان از فضاهای خالی در جان تیر برای عبور لوله های تاسیسات یا کابل های برق استفاده نمود. این موضوع یکی از نقاط قوت منحصر به فرد این گونه تیرها است.
  • تیرهای لانه زنبوری به میزان چشمگیری از ارتفاع سقف می کاهند. خصوصاً در مواقعی که طرح های معماری, محدودیت زیادی را در ساختمان و در ناحیه سقف به طراحان سازه تحمیل می کنند, به هیچ عنوان افزایش ضخامت سقف ممکن و میسر نباشد, تیرهای لانه زنبوری بهتر از سایر مقاطع نورد شده نقش انتقال بار را به سایر عناصر بازی خواهند کرد. حتی در مواردی که تیر با ارتفاع متغییر مورد نیاز است , مانند بعضی از سازه های صنعتی مورد استفاده در تیر ریزی بام, با تغییر برش, تیر مورد نظر را بسیار ساده و ارزان می توان آماده نمود. که این کار تنها با برش مورب زیگ زاگ ها در جان تیر ممکن خواهد شد.
  • مزایای فوق الذکر باعث ترغیب طراحان در استفاده از تیرهای لانه زنبوری می شود و به عنوان گزینه مطلوبی مورد استفاده همه جانبه قرار می گیرد. با وجود داشتن محاسن , مهندسان سعی می کنند که هیچ گاه از تیرهای لانه زنبوری استفاده نکنند.

معایب تیرآهن لانه زنبوری

معایب تیرآهن لانه زنبوری وجود حفره های آن است که می تواند تنش های برشی را در محل تکیه گاه های پل به ستون یا اتصال تیر آهن تودلی ( تیر فرعی ) به پل لانه زنبوری تحمل کند. بنابراین برای رفع این عیب اقدام به پر کردن بعضی حفره ها با ورق فلزی و جوش می کنند تا اتصال بعدی پل به ستون یا تیر فرعی به پل به درستی انجام شود.
تیر لانه زنبوری در ساختمان اسکلت فلزی می تواند به صورت پل, فقط در یک دهانه یا به صورت پل ممتد به کار رود.

اتصالات نقش کلیدی و تعیین کننده ای را در انتقال بار از یک عضو به عضو یا اعضای دیگر دارند. در صورت اجرای نامطلوب آن به میزان زیادی از باربری یا مقاومت المان سازه ای کاسته خواهد شد. در نیتجه مساله نظارت موثر بر اجرای عملیات جوشکاری, اهمیت بسزایی در کیفیت کلی سازه خواهد داشت . همچنین ضعفی که در ناحیه جان تیر در اثر کاهش مساخت آن وجود دارد از نقاط ضعف این تیرها است.

در نواحی که بار متمرکز وجود دارد یا نزدیکی تکیه گاه ها , کنترل لهیدگی جان نباید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. زیرا در این نواحی مقاطع, حالت بحرانی تری نسبت به سایر قسمت ها دارند. البته قسمت اعظم این کاستی ها را می توان با استفاده صحیح و بهینه ورق های تقویتی بر طرف نمود. بعضاً در مواردی که اساس مقطع لازم به دست نیامده باشد, از تیرهای لانه زنبوری دو بل می توان استفاده نمود.

استفاده از تیرهای لانه زنبوری از ضریب اطمینان یا ایمنی (safety factor) کمتری نسبت به سایر مقاطع برخورد دارند . اما استفاده گسترده از این نوع تیر ها به سبب مزایایی که دارد, هنوز هم در مقیاس وسیعی از کارهای ساختمانی متداول است.

خصوصیات هندسی تیرآهن لانه زنبوری به نحوی است که تحت اثر تغییرات لنگر خمشی, تغییر شکل های ثانوی برشی, که اغلب قابل ملاحظه اند به وقوع پیوسته و تغییر مکان جانبی سازه تحت اثر اعمال نیروهای جانبی ناشی از زلزله در جهت عدم اطمینان می شود.

اثرات این تغییر شکل ها در تیرهای لانه زنبوری در مقایسه با تیرهای دارای جان توپر با سختی خمشی معادل, منجر به بروز تغییر مکان جانبی بیشتر و نتیجتاً افزایش اثر بار P, به ویژه در حطیه رفتار ماوراء الاستیک در این قاب می شود.

بروز تمرکز تنش و شدت زیاد حوضه تنشی در گوشه سوراخ ها, ملاحظاتی را در طراحی این تیرها در مقابل اثرات ناشی از پدیده خستگی کم تواتر در اثر وقوع زلزله, ایجاب می نماید.

گونه های مختلف گسیختگی تیرهای لانه زنبوری , شامل انحناء مختل کمانش کلی, موضعی, مکانیسم محتمل پلاستیک و شکست است.

با توجه به آن که شکل پذیری و توانایی جذب انرژی, تابع میزان قابلیت رفتار عضو سازه ای در حیطه پاسخ غیر خطی ماوراء الاستیک است, معیارهای مناسبی از دیدگاه ظرفیت مقاومت و کیفیت رفتار در مقابل نیروهای ناشی از زلزله شدید, تلقی می شوند. ضرورت تدوین ضوابط منطقی جهت ایجاد امکانات رفتار شکل پذیر در قاب های متشکل از تیرهای لانه زنبوری محرز می شود.

Facebook
Twitter
LinkedIn

آخرین و جدید ترین مقالات