بازار آهن شادآباد، بهاران یک، ساختمان پارس نمونه، پلاک16

لوله داربستی

نامحالتواحدقیمت به تومان
"۱/۲ ۱ قطر بیرونی ۵۰ ضخامت ۲ میل۶متریکیلوگرم۴۱۰,۹۰۹
 "۱٫۲ ۱ قطر بیرونی ۵۰ ضخامت ۲٫۵ میل ۶متریکیلوگرم۳۶۴,۴۰۰
 ۳  ۱/۲ ۱ اینچ   اصفهان    ۶متریکیلوگرم۴۱۰,۰۰۰
"۱/۲ ۱ قطر بیرونی ۵۰ ضخامت ۲ میل ۶متریکیلوگرم۴۳۰,۰۰۰
"۱/۲ ۱ قطر بیرونی ۵۰ ضخامت ۲/۵۶متریکیلوگرم۴۳۰,۰۰۰
"۱/۲ ۱ قطر بیرونی ۵۰ ضخامت ۳میل شاخه ۶متریکیلوگرم۴۳۰,۰۰۰

لوله داربستی چیست؟

داربست یک سازه چوبـی یا فلـزی موقتی است که برای دسترسی به نقاط دشـوار به هنگام ساخت یا تعمیر ساختمان‌ها و دیگر سازه‌ها بکار می‌رود.
داربست ها که از میله‌های فلـزی و چوبی ساختـه می‌شوند گاه به عنـوان تکیه‌گاه برای بخشی از دیگـر سازه‌ها هم استفاده می‌شوند.
ساخت داربست ها مهارت ویژه‌ای نیاز دارد زیرا در صورت فروریختن یک داربست خطر تلفات جانی بسیار زیاد است.
داربست های فلزی قالباً بصورت لوله های داربستی ۶متـری،۳متری و قالب و بست تشکیل میشوند.ولی چون ساختمانها در متراژهای مختلفی ساخته شده اند لوله هایی با متراژهای کوچکتر وبزرگتر به عنـوان لوله داربستی نیز در نصب داربست کاربرد دارند.

داربست ها از لوله هایی ۶-۳ متری از جنس فلز تشکیل می شوند. این لوله ها که به نام لوله داربستی شناخته می شوند در دو نوع سبک و سنگین و برای شرایط وزنی متفاوت فراهم گردیده اند. سایز استاندارد این محصول دارای قطر خارجی ۴۸٫۳ میلی متر و ضخامت دیواره ۳٫۲ میلی متر و طول ۶ متر است.

سازه داربست از متصل نمودن لوله های داربستی ساخته می شود. این لوله ها توسط بست های ویژه ای به یکدیگر متصل می شوند. لوله های داربستی در حقیقت همان لوله صنعتی می باشد.

در این لوله ها هیچ گونه سیالی منتقل نمی گردد بنابراین در معرض آزمایشات آب یا گاز نیز قرار نمی گیرند. این لوله ها تنها کاربرد صنعتی دارند و موارد مصرف آن ها در صنایع و سازه های گوناگون می باشد. متداول ترین سایز لوله داربست ۱۱٫۲ اینچ یا همان نمره ۵ می باشد و همان طور که ذکر شد این لوله در صنعت تحت عنوان لوله ۵ نیز شناخته می شود. همچنین بیشترین ضخامتی که از این لوله در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد ضخامت ۲٫۵ و ۲ میلی متر است.

 داربست ها از میله های چوبی یا فلزی ساخته می شوند و برای تکیه گاهی برای بخشی از سازه های مورد استفاده قرار می گیرند. فاصله داربست از ساختمان حدود ۴۰-۳۰ سانتی متر می باشد.

از نوع دیگر داربست میتوان به داربست های معلق اشاره کرد این  داربست ها به دیواره ساختمان تکیه دارند و در مکان هایی که امکان ساخت داربست از سطح زمین را ندارد استفاده می شوند.

داربستها شامل دو جزء اصلی بوده که شامل لوله های داربستی و بست داربستی می باشد. بسته به نوع داربست از انواع بست داربست شامل، بست دو پیچ، چهار پیچ و … استفاده می شود.

 انواع داربست ها

داربست چکشی ستاره

این مدل سازه ها از مهارهای افقی و پایه های قائم تشکیل می گردند. از مزایای استفاده از این داربست می توان به راحتی در باز و بسته شدن و عدم نیاز به آچار، نیاز به مهاربندی در ارتفاع های زیاد، عدم نیاز به کارگر ماهر، سهولت در جابجایی و انتقال آن اشاره کرد.

داربست مثلثی

این مدل سازه از فریم های مثلثی شکل تشکیل گردیده اند که به صورت نر و ماده به یکدیگر متصل شده اند. از مزایای آن نیز می توان به سهولت در باز و بسته شدن و عدم نیاز به کارگر ماهر اشاره کرد.

عوامل موثر بر قیمت لوله داربستی

۱-جنس لوله داربستی

۲-وزن لوله داربستی که وابسته به ضخامت و سایز لوله داربستی می باشد.

۳-سایز لوله داربستی که تعیین کننده اندازه قطر داخلی و قطرخارجی لوله داربستی می باشد.

۴-ضخامت لوله داربستی که متداولترین ضخامت ۲ و ۲.۵ میلیمتر می باشد.

۵-ابعاد لوله داربستی

۶-قطر خارجى ۴۸.۳ میلى متر

۷-ضخامت دیواره ۲ و ۲.۵ میلى متر

۸-طول تا ۶ متر

اجزای داربست

 لوله های سرتاسری: لوله های افقی هستند که داربست را در طول مهار میکنند و برای ایجاد تکیه گاه و زیرتخته ای در طول سازه ایجاد می شوند.

لوله های زیر تخته ای: این لوله ها به صورت سرتاسری در سطح سازه تعبیه شده که برای تکیه گاه تخته ها نیز داربست به کار می روند.

ستون داربست: ستون داربست از لوله قائمی که به صورت عمودی تکیه گاه کل سازه داربست را تشکیل می دهد و وظیفه انتقال وزن و بار داربست به زمین را داراست تشکیل شدئه اند. لوله داربستی به صورت مایل به سمت ساختمان نصب می شود و معمولاً طول لوله ۶ متری بوده ودر صورت نیاز به اضافه کردن طول لوله از بست های برشی استفاده می گردد.

لوله های شمعی: لوله هایی هستند که بر روی ساختمان مجاور و زمین قرار می گیرند.

لوله های قطری: لوله هایی هستند که به صورت قطری در سطح داربست تعبیه شده که وظیفه تعادل و جلوگیری از حرکت داربست را دارند.

قید دیواره در گاهی: قید دیواره درگاهی لوله هایی هستند که در میان دو سطح به طور منظم با دیوار، پنجره، گوه کوبی شده که باعث مهار شدن داربست به ساختمان می گردند.

 قید: همان لوله هایی می باشند که قید درگاهی را به داربست متصل می کند.

از دیگر لوله هایی که در صنعت استفاده میشود میتوان به لوله گالوانیزه،لوله مانیسمان و لوله درزدار اشاره کردبرای اطلاعات از قیمت آهن آلات میتوانید با ما تماس بگیرید

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدید ترین مقالات